תהילים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/10/20 20:00 ז בחשון התשפא

שאלה

שלום לרב

רציתי לדעת מה אסור ללמוד בלילה ? תנ"ך בלבד ?או גם פירושים למקרא של רשי רמבן וכדו'? האם זה כולל גם מדרשים וביאורים?

האם לימוד ספר תהילים עם פירוש ולא כקריאה שוטפת נחשב כתלמוד תורה? ואם כן מותר ללמוד אותו גם בלילה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הבא לשאול, נאמר לו שלא יקרא תהלים אלא ילמד תורה שבעל פה, כגון משנה וגמרא וכיוצא בזה. (אבל בליל שבת מותר לגמרי לקרוא תהלים)...

העיקר להלכה, שאם קורא אדם תהלים או חומש בלילה, הנכון הוא שלא יקרא בהם אלא אחר חצות הלילה, ולא בתחילת הלילה. אבל כאשר הקריאה היא לתועלת חולה, או לתועלת אשה המקשה ללדת, מותר לקרוא תהלים אף קודם חצות הלילה, מכיון שאין הקריאה הזו שהיא בדרך תחנונים, בכלל האיסור לקרוא מקרא בלילה. וה' יתברך ישמע תפילתינו ויחיש רפואה וישועה לכל בית ישראל.

סיכום תשובה של הרב עובדיה יוסף

https://www.kikar.co.il/%D7%AA%D7%94%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D.html