תג מחיר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/03/18 16:30 ו בניסן התשעח

שאלה

אשמח להתייחסות הלכתית ולא השקפתית

למה אסור לעשות תג מחיר? הרי מותר לפגוע ברכוש גויים כצעד מלחמתי מולם גם בחפים מפשע כמו שצה''ל מפציץ בעזה לדוג'. וכמו''כ נצטווינו לנקום בגויים שהורגים בנו ''נְקֹם נִקְמַת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל''

ועוד יותר בכנסיות שזה ע''ז אז זאת מצווה נוספת ומצוות דוחות ''דינא דמלכותא'' וגם אם זה תפקיד של צה''ל אשמח לדעת למה א''א בכל זאת. ולמה רבנים מגנים הרי יש דין''קנאים פוגעים בו'' וזה בהריגת יהודי ק''ו בנקמה בגויים שצריך לגרשם מהארץ ולערער את שליטתם. תודה מראש וכט''ס.

תשובה

שלום וברכה

אדם הלוקח מחברו 1000 ש״ח בכוח כי החבר שלו נסע מהר - הוא גנב.

שופט הקובע עונש זה - ממלא את תפקידו כדין.

אדם האוסר את חברו בשל לקיחת שוחד - הוא פושע.

שופט העושה זאת - ממלא את תפקידו כדין.

דוד שהלך להרוג את נבל כמורד במלכות לפני שהיה מלך - היה נחשב חס ושלום כרוצח.

דוד המצווה על שלמה כמלך להרוג את מתנגדיו - פועל כדין.

זו בדיוק הסיבה לאיסור תג מחיר.

לשלטון מותר להילחם באויבים.

לאדם פרטי - אסור.

בשל כך רבנים תומכים מאוד בפעולות צה״ל.

ורבנים אוסרים לחלוטין פעילות של תג מחיר.

זו ההלכה הפשוטה לחלוטין. ההלכה תובעת סמכות שלטונית לעונשים שלטוניים, ואינה נותנת תורת כל אחד בידו. זולת כאשר מדובר בהגנה עצמית וכדו׳.

כל זהה עוד לפני הרבה שיקולים נוספים.

ועכשיו אשמח אם תקרא את:

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/216280

כל טוב