שרצים

חדשות כיפה רבני כושרות 19/09/19 16:22 יט באלול התשעט

שאלה

ב"ה

שלום כבוד הרב

ספר החינוך מצוה קסג - שלא לאכול מיני שרצים דקים הנולדים בזרעים ובפירות

שלא לאכול מיני שרצים דקים הנולדין בזרעים ובפירות מעת שיצאו וישרצו בארץ, והוא הדין כל זמן שנעשו בפרי בעודו מחובר לקרקע, אף על פי שלא יצאו ושרצו על הארץ, ששורץ על הארץ נקרא, מכיון שנעשה בפרי בעודו מחובר, שנאמר ויקרא י"א, מ"ב לכל השרץ השורץ על הארץ לא תאכלום.

משורה ראשונה משמע שאם השרץ לא ירד לארץ (למשל נמצא בפרי תפוס על העץ בגובה 3 מטר) אפשר לאכול את השרץ.

ואז כתוב ואסור שמעשו בפרי בעודו מחובר לקרקע (למשל נמצא בפרי שעל העץ)

אז מה הכוונה של הרב ? אם אפשר בעברית פשוטה

תודה ממשה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

חכמים הבינו שכל דבר שמחובר לקרקע נחשב כ'שורץ על הארץ'

ולכן כשהפרי מחובר לאילן שבקרקע, גם אם התולעת לא יצאה ממנו נחשב כ'שורץ על הארץ'.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן