שעון יד בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/12/20 21:12 טז בכסלו התשפא

שאלה

שלום רב

יש לי שעון יד שכאשר הוא במצב של חוסר תזוזה למשך זמן מסויים הוא מכבה את התצוגה, כנראה לצורך חיסכון בסוללה. התצוגה נדלקת אוטומטית כאשר השעון בתזוזה שוב, אם אני מזיז את היד או מסיבה אחרת. הדבר קורה גם כשהשעון נמצא על היד, בעיקר בזמן שינה.

אין אפשרות לבטל פונקציה זו וכן אני לא מעוניין בה כיוון שאני יכול להטעין את הבטריה של השעון במטען מתי שארצה.

האם ניתן להשתמש בשעון זה בשבת?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מכיוון שאתה רוצה את האור בצג, ללא אור זה השעון איננו שווה דבר, על כן יש כאן גם הפעלת רשת אלקטרונית וגם יתכן שיש כאן גם מתקן מנא, שהרי השעון לא שווה דבר ללא התזוזה וכעת אתה מתקן את השעון המת. על כן נראה שאי אפשר להקל בכך.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן