שנת שמיטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/10/21 16:40 יב בחשון התשפב

שאלה

היי

זרעתי באדניה זרעי בזיליקום

ורק לאחר מכן נודע לי שזו שנת שמיטה (חילוני)

ורציתי לדעת אם מותר להמשיך לטפח את הזרעים

או להשמידם

הבנתי שאם מגדלים עלי כמו בזיליקום זה אפשרי ואפשרי רק באדניה כל עוד זה לא פרי

אשמח שתעשה לי קצת סדר במילים פשוטות

תודה והמשך יום טוב כבודו :)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם האדנית נמצאת בתוך הבית אין בעיה כלל.

אם האדנית במרפסת שיש רצוף מתחתיה אבל אין גג, אפשר להשתמש בבזיל אבל יש לשמור בו קדושת שביעית, לא לזרוק ושימוש רגיל.

אם האדנית בחוץ בגינה הגדל אסור באכילה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן