שניצל בתוך הטוסטר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 24/01/21 21:44 יא בשבט התשפא

שאלה

שלום וברכה,

אחי הקטן חשב שזה יהיה טעים לחמם שניצלים בטוסטר מצנם (טוסטר קופץ לפרוסות לחם). אמא שלי ניסתה לנקות את זה טוב אך הבעיה שזה מאוד קשה . האם מותר להשתמש בטוסטר זה לחימום לחם בארוחה חלבית?

יש לציין שכשהוא הבין שזה לא עובד הוא הוציא את השניצל לפני שהוא הגיע לחום גבוה והשניצל נשאר עדיין קריר.

תודה וטו בשבט שמח!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אם המצנם היה רותח כשהוא הכניס את השניצל, אפילו שהשניצל לא רותח, המצנם הפך להיות בשרי.

חל איסור להכין בו טוסט עם גבינה צהובה.

לגבי חימום לחם בו לשם ארוחה חלבית, אם הוא נקי, או שהשאריות נשרפו, לספרדים אפשר להקל כשעברו 24 שע' מחימום השניצל.

(מקורות: שו"ע יורה דעה סימן צה)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן