שמן זית

חדשות כיפה רבני כושרות 30/11/12 12:08 טז בכסלו התשעג

שאלה

שלום

בקשר למאמר של הרב כץ על שמן זית, רציתי לשאול:

ראיתי בחנות 'יש' שמן זית של "מיה" מיובא, כתוב עליו שהוא למאור בלבד, והוא 100% שמן גפת זית. המחיר הוא בסביבות 21-2 ש"ח.

בהתאם למה שנאמר במאמר, האם אפשר לסמוך על זה שזה שמן זית בלבד בלי תוספות (כמובן זה בהשגחת רבנות בחו"ל ובאישור הרה"ר)?

תודה

תשובה

שמן זית מיובא שאינו מיועד לאכילה בגלל החמיצות הגבוהה שלו, כלומר שהוא למאור בלבד, הוא
תמיד זול בגלל שעל שמן מסוג זה אין מיסוי.אם יש עליו הכשר טוב אז אפשר לומר שהוא כן שמן זית.