שמירת שבת

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 23/09/20 00:15 ה בתשרי התשפא

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

אנו משפחה מסורתית אך לא שומרת שבת במלואה. הכוונה אנו- עושים קידוש בשישי ובשבת,מדליקים נרות שבת, לא מכבסים,לא גוזרים,לא מבשלים ולא מדליקים אש.. אך אנו נוסעים ומשתמשים בחלק ממכשירי החשמל. ברצוני להתחיל לקבל עליי את השבת יותר במלואה, רציתי לשאול אותך אם אתחיל לשמור לאט לאט או אפילו לא לגמרי אלא למשל לא אסע יותר בשבת אך כן אהיה בטלפון וכד׳ , האם זה נקרא שאני משתדלת לשמירת השבת ובכל זה ה יעשה לי טוב?

תשובה

שלום וברכה,

א. כל מניעה מחילול שבת זה מבורך. לכן כאשר את נמנעת מלהרבות בחילול שבת, זה נקרא שאת משתדלת לשמור שבת.

ב. כמובן שעלינו לזכור, שאנו מצווים לשמור את השבת לחלוטין, לכן תשתדלי לשמור את השבת במילואה. במיוחד שאת בכיוון הנכון, ושומרת על הרבה דברים בשבת, ונמנעת מחילול שבת בדברים מסוימים.

ברכה והצלחה