שמירת שבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/03/19 23:05 יז באדר ב'

שאלה

ערב טוב,

הנני אישה נשואה בעברי הייתי דתייה -כיום אני חילונית-אך מסורתית אינני שומרת שבת לצערי..

מכוון שיש לי כמה ספקות (יש לציין ששלחתי לכמה רבנים וגם להידברות את השאלה וטרם קיבלתי מענה)

כתוב שצריך לשמור את השבת, מהי בעצם שמירת שבת? אני יודעת שאסור לעשות מלאכה בשבת אבל בימינו אין באמת מלאכה כמו עבודה. (אינני עובדת בשבת) נגיד למה חל איסור להדליק אור,וטלוויזיה בשבת? הרי אנחנו צריכים גם שיהיה לנו מנוחה בשבת. לי יש מנוחה בשבת בזה שאני יושבת מול הטלוויזיה או נוסעת בשבת כי אז אני מספיקה לעשות את כל מה שלא הספקתי כמו לנשום אוויר בטבע.

אבל יש לי את המצפון עדיין שאולי אני טועה ואז אחרי 120 שנה אקבל על זה עונש

אשמח אם תוכלו לחזור אליי אם תשובה שבאמת מה אפשר לעשות לגבי השמירת שבת ותשובה שתענה על השאלות שלי

תודה רבה

תשובה

שלום.

השבת ניתנה לעם ישראל לא רק למנוחה ממלאכת השבוע, אלא גם ובעיקר להשריש בו את אמונת חידוש העולם, שבורא עולם ברא אותו בימי הבריאה, ושהבריאה איננה משהו מקרי, אלא מכוון בהשגחה עליונה.

לכן, מה שנאסר מהתורה, אלו 39 המלאכות שיש בהן יצירה חדשה. בלי קשר לשאלת הקושי (הדלקת אש אסורה, גרירת שולחן מותרת).

מעבר לכך, כמו בתחומים אחרים, חז"ל אסרו עוד דברים, שראו לנכון, כדי שאנשים לא יגיעו חלילה לאיסורי תורה, מה שנקרא סייג לתורה.

זה ממש ממש בגדול. כמובן שיש עוד הרבה מה להרחיב את הדברים.

מעבר לאיסורים שיש בשבת, השבת אמורה להיות יום של קדושה והתעלות, ולכן מן הראוי לעסוק ביום הזה בעניינים רוחניים המרוממים את הנפש.

'יום מנוחה וקדושה לעיל נתת'.

כל טוב