שמירת נגיעה

חדשות כיפה רבני כושרות 16/08/19 16:45 טו באב התשעט

שאלה

שלום הרב,

אני שומר נגיעה, אבל המשפחה המצומצמת שלי לא ממש מקפידים בזה. אנחנו טסים עוד מעט לארה"ב לבקר את המשפחה המורחבת (שכולל דודות ובנות דודות). אני מבין שאיסור נגיעה כולל גם אותם (אלה שגדולות מגיל 7 - 8), אבל הבעיה היא שהם לא דתיים וגם בכלל לא קשורים ליהדות וקרוב לודאי שהם לא שמעו בחיים על האיסור הזה. בדרך כלל האזור הבעייתי הוא כשאנחנו מגיעים בשדה תעופה לשם ובפרידה בחזרה שאז מתחבקים עם המשפחה. אנחנו לא מבקרים הרבה פעמים ולכן עד הפעם הזאת הייתי פשוט לא מקפיד כמו שהורים שלי עשו אבל עכשיו שאני נוכחתי לבעיה, אני לא יודע מה צריך לעשות?

אני מבין שהרבה פעם מה שעושים זה שמנסים להסביר להם שזה לא נובע מחוסר אהבה, אך בסיטואציה שלי אני לא רואה איך זה אפשרי ששאר המשפחה שלי לא מקפידה, אז לומר להם את זה שם זה קצת בעיה שהרי האחרים לא מקפידים על זה, והמשפחה לא מבחינה בכל ההקפדות.

אז מה אפשר לעשות? אני לא רוצה שזה ייגרום לפגיעה באיזושהי צורה? יש פתרון בנושא? גם אני לא רואה איך אפשר בדיוק להתחמק מזה...

אני אשמח לעצה מהרב

תודה רבה

עזרא

תשובה

שלום וברכה

כפתרון כללי אני עדיין סבור שתמיד נכון להסביר לאנשים כיצד אתה נוהג, רובם נוטים לכבד ולקבל זאת בהבנה.

מנסיון, הליכה בדרך זו מורידה אבן גדולה מהיחסים ומהלב בהמשך, ומונעת אי נעימות והמנעות ממפגשים בשל כך.

תוכל להסביר להם שהוריך אמנם מקפידים באופן מסוים, אך אתה בחרת לנהוג לפי שיטות אחרות.

(הערה: לדעתי במקרה של בנות דודות יש מקום להקל במקרה הצורך עד לגיל 11, כל עוד מדובר במגע של נימוסים בלבד).

בהצלחה, ושתזכה ששם ה' יתאהב על ידך.

בברכה

יצחק דביר