שמירת נגיעה בבדיקות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/06/21 11:48 יא בתמוז התשפא

שאלה

שלום רב,

כיום בשל העיסוק בספורט שאני מתאמן בוא, אני נפגש אחת לכמה זמן עם תזונאי. לאחרונה, הרבה מחברי עברו לתזונאית שנחשבת מקצועית יותר. אני גם רוצה גם לעבור אליה. רציתי לשאול אם הדבר מותר, משום שבבדיקות שעורכים זה ידרוש נגיעה(כמו בדיקת אחוזי שומן וגובה למשל.)

ממה שמספרים לי חברי זה מאוד יעזור לי, אבל אין כאן צורך רפואי ממשי.

תודה ויום טוב.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בענייני בדיקות בריאותיות (גם אם לא מדובר בפיקוח נפש) קיים מושג הלכתי: 'טרוד במלאכתו'. המטפל הרפואי (גבר או אישה) עוסק במלאכה שגרתית עבורו, שדורשת ריכוז. לכן אין שום סבירות שהנגיעה תכיל מרכיב של חיבה.

משום כך אין איסור שאישה תעשה לך את הבדיקות הנדרשות.

עם זאת - עדיף תמיד שגבר יטפל בגבר ואישה באישה.

ואולי אפשר גם שאת הבדיקות שדורשות נגיעה אתה תעשה אתה לעצמך?