שמירת העיניים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/10/20 18:31 יא בחשון התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי שאלה אני יודע שזה לא טוב מחשב עם אינטרנט ומשחקים במחשב אני יודע שכל זה לא טוב אבל גם שם אני משתדל לשמור על עצמי

יש איזה משחק שאפשר לשחק עם כל מיני דמויות וזה משחק מצויר הוא גם לא נראה כזה אמיתי

אז השאלה שלי היא כזאת: האם מותר לשחק בתור בת במשחק כמובן שהכל מצויר

הבעיה היא שהלבוש שם הוא מכנסיים וכאלו לכן אני שואל

תודה רבה כבוד הרב!!!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ידוע שבקושי התירו לנו ללכת ברחובות בגלל שהכל מלא מראות אסורות. אבל במקום צורך גדול התירו, אבל לגבי משחקי מחשב קשה להקל בכך, אפשר לשחק משחקי חשיבה, דמקה, שח ועוד משחקים שהם מפתחים את המחשבה. לעומת זאת המשחקים הללו הם מקטיני מחשבה, וגם יש בהם בעיות של מראות אסורות. על כן חפש משחקי מחשבה ותמצא רבים.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ