שמירת הברית

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/01/22 22:14 יז בשבט התשפב

שאלה

אני נכשלתי בזרע לבטלה ואני רוצה לדעת אך לכפר את על זה ?

תשובה

שלום

כמו בכל מעשה לא טוב שאנחנו עושים התשובה היא הצער והחרטה, הוידוי לפני ד' והקבלה לעתיד, וכמו שכתוב בספר מסילת ישרים בפרק ד': "בהיות השב מכיר את חטאו, ומודה בו ומתבונן על רעתו ושב ומתחרט עליו חרטה גמורה דמעיקרא כחרטת הנדר ממש שהוא מתנחם לגמרי, והיה חפץ ומשתוקק שמעולם לא היה נעשה הדבר ההוא ומצטער בלבו צער חזק על שכבר נעשה הדבר ועוזב אותו להבא ובורח ממנו".

ובנוסף לזה כמובן לעשות את ההשתדלות מבחינה מעשית להתרחק ממה שהביא אל החטא.

ואחרי התהליך הזה, כמובן, לא לשקוע חלילה בעצבות או בייאוש, כי זה חלק מניסיונות היצר הרע, אלא להיפך להתחזק בשמחה בעבודת ה' ובהתקדמות.

בהצלחה רבה