שמות לבנות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 21/08/19 11:50 כ באב התשעט

שאלה

שלום רב.

אני בהריון שני עם בת ב"ה ומאוד מתקשה למצוא שם. אנחנו לא משפחה דתית , אבל בעלי זיקה ליהדות. חשוב לי שם מודרני, בין לאומי כי אנחנו גרים בחו"ל ועדיין שיהיה בעל משמעות יהודית. חשבנו על השם אנה יעל- אנה מכיוון שזה השם הבין לאומי של חנה וחשוב לי שתפילותייה בע"ה יהיו חזרות ויענו כמו של חנה אימנו ויעל כדי שיהיה חיבור ליהדות ובנוסף אני לא יכולה להתעלם מהעובדה שחלמתי פעמיים על השם הזה.

שם נוסף שאני אוהבת זה אן יעל ( כמובן השם יעל הוא בהתניה, אני בלי נדר אקרא לה כמה פעמים ביום אן יעל, אבל בגן ובבית הספר היא תיקרא אן)

שמות נוספים - אמה, אווה. אשמח לדעת מבחינת היהדות איזה שם הוא הטוב ביותר, חשוב לי לציין שיש עוד חודש בעה עד הלידה .

תודה רבה על הסבלנות

תשובה

מציע חנה יעל, ושם בחו"ל יקראו לה אנה