שם לתינוקת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/10/18 20:57 יא בחשון התשעט

שאלה

היי ,

לפני כמה ימים גיליתי שאני בהריון בחודש 3 ויש לי בת :)

התחלתי לחפש כמה שמות לתינוקת .

מאוד חשוב לי שהשם יהיה מיוחד ולא נדוש ועם זאת גם שם שמתחבר ליהדות .

יש לי שלוש שמות שמצאתי .

לייה (laya) , אמבל ומלודי .

אפשר לכוון אותי אם השמות האלה כן קרובות ליהדות ?

או לפחות אחד מהם ?

תודה מראש :)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שמח לשמוע שזכית להריון וכמו כן את הקווים המנחים לבחירת השם. אולם מאידך אני חושב שזה מוקדם מדי. השם מורכב מהרבה דברים ושאיפות ומחשבות, חלק גדול מהן מגיע סביב הלידה, ולכן לא כדאי כעת להתחבר לשם מסויים, אלא להמשיך את החיים בשמחה על כל הטוב שהקב"ה גומל לנו. ולחכות לראות שהכל מתנהל על הצד הטוב ביותר ומה ההרגשה שתהיה סביב הלידה בעזרת השם. ורק אז לבחור שם.

כופל מזל טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ