שם לתינוקת על שם סבתא שנפטרה בגיל צעיר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/03/19 15:50 יז באדר ב'

שאלה

שלום רב,

עוד מעט אני הולכת להיות דודה בפעם השניה. תאריך משוער 7 לאוגוסט.

אחי רוצה לקרוא לילדה תמר.

השם הנ''ל הוא בעצם לזכרה של אימא שלנו (וסבתא לתינוקת) - תמרה.

הבעיה היא שלאימא שלנו היו חיים מאוד קצרים ו-20 שנה מתוך 40 לא מלאים - סבל נוראי.

היא נפטרה שבועיים לפני גיל 40. נפטרה ממחלה קשה ובכאבים.

כמו כן... שנת 2019 היא בעצם חזרה על המעגל של 12 שנה (אימא ילידת 1959).

בנוסף, אימא ילידת אוגוסט (כמו שאחיינית שלי צפויה להיוולד).

שאלה: האם לאור כל הסיפור המסופר - זה ראוי לתת לילדה שם תמר?

בעיניי אפילו להשתמש באות אחת מתוך השם הזה נראה לי בעייתי....

אודה לחוות דעת של המומחים בתחום,

י.

תשובה

שלום וברכה

זו זכות גדולה לקרוא את שם הילדה על שם הסבתא, ואם פוחדים - אז לקרוא לה תמר חיה או משהו כזה, וזה המעשה הראוי והנכבד.

כל טוב ובשעה טובה