שם לילוד

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 10/07/20 15:15 יח בתמוז התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב.

לפני חודשיים בשעה טובה נולדה לנו בת בכורה.

כשהייתי בהריון בחודש 7 נפטרה אמו של בעלי שהייתה בת 60. היא סבלה משתי מחלות.

מפאת כבוד לבעלי ולמען שלום בית הסכמתי לקרוא לבתנו בשם שני על שמה של חמותי.

כעת אני מעט מתחרטת בייחוד בשל העובדה שקראתי לבתי הפעוטה על שם של נפטר. קראתי שרצוי לא לעשות זאת.

האם בגלל שמדובר בשם שני ולא בשם ראשון אין לי מה לחשוש?

תודה רבה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

שם השם נמחק עבור שלום בית, בפרשת סוטה.

קל וחומר עבור שלום בית, ראוי לקרוא לביתכם על שם חמותך.

שומר השם את כל אוהביו, ושומר מצוה לא ידע רע.

מזל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן