שם לילד

חדשות כיפה הרב דוד לוי 06/11/19 17:57 ח בחשון התשפ

שאלה

היי

בשעה טובה גיליתי שאני בהריון

מתלבטת בבחירת השם לילד

אני מאוד אוהבת את השם לירוי, אך כיוון שמדובר בשם לועזי

אני מעוניינת להוסיף את השם דוד, כלומר לירוי דוד (שם המשפחה הוא לוי).

אשמח לדעת מה הרב חושב על כך .

תודה מראש

תשובה

מזלו טוב , יהיה רצון שיהיה לכם הריון ולידה בריאים ותזכו לגדל ילדיכם לתורה ולמצוות ולחופה ולמעשים טובים.

אינני חושב שנכון לקבוע שם לפני שהלידה עוברת בשלום ולפני שרואים את הילד.

שם ראוי הוא שם על פי אבותינו של עם ישראל או על פי אבות המשפחה.

נהגו להתרחק משמות לועזיים למרות שאין זה איסור מוחלט {ויש אומרים שזה איסור כיון שזה מאמלל את הילד שלא נעים לו לחיות בשם כזה}

לסיכום - דעתי שתסתפקו בשם מן המקורות כמו דוד וכד'

בברכה דוד לוי