שם לבת וקניות לפני לידה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 02/10/19 16:30 ג בתשרי התשפ

שאלה

שלום רב ושנה טובה!

ב״ה בדצמבר אני עתידה ללדת את ביתי, אנחנו מתלבטים בין השמות: פלג, נגה ורובי (אחת מאבני החושן של אהרון הכהן).

אשמח לעצה, מבחינת היהדות- מה מהשמות נחשב שם טוב? והאם יש שם שכדאי שנשקול לשלול?

שאלה נוספת, חמתי ואימי לחוצות שלא אשים שום מוצר תינוקות בבית עד אחרי הלידה, בפועל אנחנו גרים בארץ זרה (שליחים של מדינת ישראל מטעם הסוכנות היהודית) ובלי הרבה עזרה פה. יכול להיות שלאכסן את כל מוצרי התינוקות מחוץ לבית ולהרכיב רק אחרי הלידה יגרום לנו הרבה סטרס, ובכל זאת חשוב לנו לכבד את האימהות. האם פשרה טובה יכולה להיות לאכסן הכל בחדר אחד ולהרכיב רק אחרי הלידה?

תשובה

שלום

בשעה טובה.

פלג הוא שם עם משמעות חיובית אם מתכוונים לפלגי מים. יחד עם זאת, הוא שם זכרי, ומקופלת בו גם משמעות פחות חיובית של פילוג.

נגה נחשב בסוד לדבר פחות חיובי, אם כי גם בו יש אפשרות חיובית.

רובי אינה שם עברי, אם כי אודם, שהוא השם העברי של אבן הרובי, הוא שם עברי.

ולמרות זאת- הלכתית מותר לקרוא כפי שתרצו. אלא שהמלצתי לכם היא לנסות לבחור שם חדש שיעמוד בפרמטרים הבאים- עברי, נשי, עם משמעות חיובית.

לשאלתך השניה- הרעיון חיובי.

כל טוב