שם השם בשלט הנצחה בבית כנסת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/05/21 23:09 ד בסיון התשפא

שאלה

אני מתכננת שלט הנצחה לבית כנסת לעילוי נשמת אבי שנפטר היות והוא היה הרב של ביהכנ"ס. בניגוד למקובל לבתי כנסת אחרים, לא הבית כנסת מכין אלא המשפחה מביאה את השלט שהיא רוצה . 1.ורציתי לשאול מה עדיף שיהיה בשלט מבחינת ציון שם השם, אם השלט יהיה למשל ספירת העומר, האם בברכה עדיף ששם השם יהיה כמו בסידור שם הוויה או שני יודים? אנו אשכנזים מתפללים בנוסח ספרד. בסידור כתוב שם הוויה.

2. לצורך הכנת השלט עלי להקליד במחשב בדיוק איך אני רוצה שיהיה כתוב, האם מותר לי להקליד שם הוויה ואז לתת לחנות כדי שיכינו לי? (אשתדל כמובן לבקש מהחנות שישמרו על הדף ואחרי זה אגנוז אותו)

3. ומה הכי טוב לעשות עם המסמך על המחשב לאחר מכן?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמנם בסידורים וחומשים מופיע שם הוייה, אבל בדברים אלו לאחר שמתבלים אפשר לגנוז, אבל לוח גדול אי אפשרות לגנוז, לכן עדיף לכתחילה לכתוב שני יודיין, ובכך יורדת חומרת חיוב הגניזה.

לפי הנ"ל שתי השאלות הנוספות אינן נצרכות.

חג שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ