שלום כבוד הרב, מעסיקה אותי כבר זמן מה השאלה למה הרבנים והחכמים מייחסים חשיבות גבוהה מאוד לנציעות נשים אך לצניעות גברים אין כל כך הרבה פירוט. הרי בתורה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 21/08/19 11:15 כ באב התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

מעסיקה אותי כבר זמן מה השאלה למה הרבנים והחכמים מייחסים חשיבות גבוהה מאוד לנציעות נשים אך לצניעות גברים אין כל כך הרבה פירוט.

הרי בתורה כתוב: "...לא יהיה כלי גבר על אשה ולא ילבש גבר שמלת אישה.."

למה מהפסוק הזה רבנים קבעו כי צניעות אישה זה חצאים מתחת לברך וחולצת שלושת רבע,( או אפילו איסור על הליכה בנעלים פתוחות, חצאיות עד הריצפה וכו')

אך לגבר סממני הנציעות מאוד מאוד מטושטשים, ולא ברורים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

מהפסוק שציינת לא נלמדים הלכות צניעות.

אני מסכים שצריך לדבר גם על צניעות גברית, אבל חושב שמי שלא מבין את ההבדל שגורם לדבר על צניעות של נשים יותר הוא מיתמם.

אסתפק במשפט אחד- לא מכיר משרד כל שהוא שגבר יגיע לעבודתו עם גופיה, אבל נשים כן מגיעות. כיצד זה ייתכן?

לגבי חולצת שלושת רבעי זה חומרא ראי תשובות אחריות שכתבתי באתר זה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן