שלום השם של ביתי הבכורה הוא אנליה -אותך נתן לנו יתברך השם...מאחר ואין לו מקור רציתי לדעת מה חעשות? ובקשר לשם שלי אם להוסיף את האות ה' בסוף שמי יסמין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/12/20 20:29 טו בכסלו התשפא

שאלה

ייעוץ והכוונה לגבי שמות

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין צורך להזכיר בשמות את הקב"ה, כפי שהיו אברהם, שרה, יצחק, רבקה, יעקב רחל ולאה, דוד, שמשון וכו' אלו שמות ללא הזכרת ה' בשם האדם, לכן אין צורך להוסיף ה' ביסמין, כידוע יסמין זה שם של פרח ואין לשנות.

לגבי שם הבת, נראה לי שזה שם לא מצוי, ורבים יתמהו על כך, ואולי אפילו יכול להביא לידי צער לילדה, לכן כדאי או להחליף את השם לשם שיש בו הודיה לקב"ה על כך שנתן לכם בת נחמדה. ואם לא להחליף לפחות להוסיף עוד שם כדי שהילדה לא תצטער מהשם שלא מצוי.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ