שירת נשים בקבוצה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 23/11/20 21:10 ז בכסלו התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב, אני בתנועת נוער דתית ויש אצלנו מנהג בכל מוצש לקיים מלווה מלכה עם שירי קודש וכו.

למלווה מגיעים גם בנים וגם בנות (בקבוצה של בין 5-8 בנות), רציתי לשאול האם יש כאן בעיה של שירת נשים אע''פ שאנחנו שרות בקבוצה, והבנתי שיש גם עניין להקל כי מדובר בשירי קודש.

אשמח אם תוכלו לעזור, תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

נכון שבשו"ת שרידי אש הקל במציאות שאת מתארת, אבל זה היה בחו"ל, במקום שבו היה מדובר בהצלת נפשות, כדי שלא יתבוללו.

לכן לא נכון להקל בזה במציאות שאת מתארת, ובמציאות שכזו, הבנות צריכות לשיר בשקט, באופן שהבנים לא ישמעו את קולן.

והרבה יותר טוב, שהבנים יהיו לבדם והבנות תהיינה לבדן, ואז תוכלו לשיר בלי מגבלות, ולהרוויח גם את הרוממות של מלווה מלכה וגם את שמירת ההלכה.

כל טוב ובהצלחה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן