שירים של חנן בן ארי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 10/11/20 15:54 כג בחשון התשפא

שאלה

1. ראיתי את תשובתך לשיר מה אתה רוצה ממני - ורציתי לשאול - הרי כל הגמרא מלאה בסיפורים נגד הטחת דברים כלפי שמיא, וגם המקרים הבודדים של משה, חנה ואליהו, הגמרא מדברת עליהם כעל חריגים - אז איך מותר לחנן בן ארי להטיח דברים כלפי שמיא ועוד בצורה כזאת?

2. אחד השירים של חנן בן ארי "אם תרצי" -האם השיר הזה מותר ? או אסור? הוא נחשב שיר אהבה ? או לא?

3.האם תמיד שיר אהבה הוא אסור? אם לא - אז מתי?

תודה רבה

תשובה

לשואל שלום,

1. כתבתי שם שלדעתי החילוק הוא בין הטחה שבאה מתוך כעס וזלזול לבין הטחה שבאה מתוך צער וכמיהה לקשר עם הקדוש ברוך הוא. עיין שם בקישור.

2-3. צריך לדעת שאהבה היא דבר נעלה וקדוש. אין פסול בלשמוע שיר אהבה, ככל שהוא מתמקד בקשר המהותי בין בני הזוג ולא בצורה זולה ומינית.

בכל מקרה, אם השיר מעורר אצל האדם הרהורי עבירה - עליו להימנע מהאזנה לו.

בהקשר זה, תלמיד שלי שלח לי ושמעתי את 'שיר השנה' הנבחר- שלמים מאת עידן חביב. התמלאתי שמחה. אנחנו רואים בעיקר את הפרצוף המכוער של המוזיקה שמלאה בניבולי פה ויחס מזלזל ליחסים בין בנים לבנות. העובדה שהמאזינים בחרו בשיר שליו עם מילים כמו "את מכינה את השבת ומתפללת, אני יכול להסתכל על זה שעות", מילא אותי אופטימיות.

בהצלחה בכל.