שירים בעומר, כיבוד הורים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/04/21 12:26 א באייר התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב

אבא שלי רוצה לארגן לנו חגיגה קטנה רק המשפחה ולמשפחה שלי אין בעיה לשים שירים בזמן העומר ואני ממש משתדלת להקפיד...חשבתי לא להשתתף כדי לא להיכשל אבל אבא שלי ממש יפגע מזה וזה ייצור בלגן שאני ממש רוצה למנוע...אשמח לעצה

תודה רבה לכבוד הרב על המענה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כבוד או"א זה חיוב מהתורה, מוסיקה רגילה שאיננה שירים וריקודים בעומר, זה מנהג. לכן עדיף להשתתף אבל לא לרקוד ולא לשמוח, אלא לשבת בצד.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ