שירותים מעורבים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/01/19 00:00 כא בשבט התשעט

שאלה

כיצד נפגם ערך הצניעות בשירותים מעורבים ?

תשובה

שלום

כמובן שאין איסור בעצם זה שגבר ואישה משתמשים באותו חדר שירותים. הרי לכולנו בבתים יש שירותים שמשמשים גברים ונשים.

אלא שזה לא סתם שבכל מקום ציבורי ייחדו מקומות נפרדים. זה נובע מן הסתם גם מהרצון לאפשר בשירותי גברים מציאות שבה הם יכולים להתפנות ללא תאים סגורים (והגברים שקוראים מבינים למה אני מתכוון), וגם מההבנה שהמציאות של שירותים מעורבים יכולה בקלות ליצור מצבים מביכים (והנשים הקוראות מבינות למה אני מתכוון). מה גם שבדרך כלל בשירותים ציבוריים, ההפרדה בין התאים השונים איננה מוחלטת, מה שמגביר את המבוכה האפשרית ואת חוסר הצניעות שבשימוש המשותף.

כל טוב