שיעור או כיבוד הורים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/10/21 22:48 יח בחשון התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב. יש לי שיעור 1 בשבוע שבו אני באמת לומד תורה לשמה. עם רב שאני מתחבר אליו, שיעור שאני אוהב ומתחזק ממנו. השיעור מתחיל ב21:30 לפעמים ב22:00. הבעיה שלפעמים ההורים מתקשרים לבוא הביתה כעוסים ואיני יודע מה לעשות. וזה לא שבבית יש לי מה לעשות וזה לא שאשן בזמן הזה. מה עליי לעשות?

תשובה

שלום

האם ניסית לשבת איתם פעם בזמן של נחת ורוגע ולספר להם עד כמה השיעור הזה מאוד משמעותי בשבילך ועד כמה זה מרומם אותך וחשוב לך? ממש לספר מעומק הלב, כולל דמעות אם יש לך. ולהסביר להם כמה שאתה לא רוצה לצער אותם.

אולי אפילו תציע לאבא שלך לבוא איתך פעם לשמוע.

אם חלילה הם ימשיכו להתנגד, אז אמנם כיבוד הורים הוא בדברים הנוגעים להורים ולא ביחס לעבודת ה' שלך, אבל מצד שני, בגיל שלך עוד מקובל (או אמור להיות מקובל) שכשאדם נמצא ברשות הוריו, אז הוא לא בא מתי שבא לו, ויש להורים זכות אמירה לגבי השעות המאוחרות, ולכן אני כן ממליץ להקשיב להם, ולנסות למצוא זמן אחר של שיעורים של הרב הזה.

אבל כאמור אני ממש לא הייתי מתייאש מלנסות להביא אותם לזה שיכירו במעלה הגדולה של השיעור בשבילך.

אולי יש אפשרות גם למצוא מישהו אחר שיסביר להם על חשיבות הדבר בשבילך (כמו למשל רב או מורה מבית הספר וכיוצא בזה, או אולי אפילו אותו רב מהשיעור).

כל טוב ובהצלחה רבה