שינוי שם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/10/21 09:55 יא בחשון התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

לאחר שנים של לבטים ממש אשמח להתייעץ איתך בנוגע לשינוי שמי.

שמי ....ומאז היותי קטנה תמיד רציתי לשנות את שמי אף פעם לא הרגשתי מחוברת אליו.

עברתי חוויות חיים לא פשוטות ונפגעתי המון במהלך חיי על אף טוב ליבי ולמרות שאני מרבה

בצדקה ובמצוות ועוזרת לכל מי שנזקק לעזרתי. לצערי גם מבחינת זיווג ופרנסה אין לי כלל הצלחה.

האם שינוי השם עשוי לסייע לי במידת מה?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מאחל לך ומברך כי ייפתחו בפנייך שערים חדשים, ותזכי בטוב.

איני בטוח שאני הכתובת לשאלות מעין אלה, בשל העובדה שאמונתי היא שלשמו של אדם יש השפעה מזערית על אורחות חייו ועל מה שהעולם מזמן לו.

רק במצבים אנושים אנחנו נאחזים בשבריר הזה, ועל כן משנים את שמו של אדם במצב מחלה קשה. אולם גאולתך אינה תלויה בשם, אלא ברצון לפתוח את השערים, בפעולות המכוונות לכך, ובתפילה לריבונו של עולם, וגם - בברכה.

כל טוב ושמחת חיים