שינוי או הוספת שם

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 26/04/22 13:24 כה בניסן התשפב

שאלה

שלום

יש לי 2 שמות-

כפי שכתוב בתעודת זהות השם הראשון שלי הוא נטאלי והשם השני הוא זוהר, מגיל קטן החלטתי שזוהר יהיה השם שבו אני משתמשת.

אני מרגישה שאני במצב תקוע בחיים, אני לא מצליחה לקדם את עצמי לעבר מה שאני רוצה(בעיקר מבחינת קריירה), אני מרגישה שמשהו מאוד גדול תוקע אותי וזה גורם לי לתסכול רב וחוסר אונים.

אשמח לדעת האם יש קשר לשם שלי והאם רצוי לשנות או להוסיף שם.

תודה

תשובה

שלום

אני לא חושב שיש לזה קשר כלשהו לשם שלך.

כשיש משהו בחיים שתקוע, אז צריך לבחון שוב בשכל בצורה מעמיקה (ואולי גם בהתייעצות) האם זה אכן הכיוון שאנחנו צריכים ללכת בו, ואם מחליטים שכן, לחשוב טוב וגם להתייעץ לגבי הדרכים להגיע אל אותו יעד.

מעבר להשתדלות המעשית הזאת, נכון שאדם ישקיע בשלושה תחומים, מה שקרוי - ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה.

כלומר:

א. תיקון דברים אצלו שצריכים תיקון

ב. לפנות אל בורא עולם, שבידו פרנסת כל חי, ולהתפלל אליו על מה שצריכים

ג. להפוך להיות עוד יותר צינור של שפע, צדקה וגמילות חסדים, כלפי אחרים.

בהצלחה רבה