שינה בסוכה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/10/20 16:16 יח בתשרי התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב

אני ישן בסוכה וכל פעם אני קם בבוקר ב 6 בגלל האור בבוקר שמפריע לי לישון

האם אפשר להכנס לבית לישון עוד 2-3 שעות?

ואם לא האם יש משהו שאפשר לעשות בנוגע לאור אני היחיד שישן בסוכה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בפניני הלכה קובע הרב אליעזר מלמד: מי שאינו מצליח להירדם בסוכה - פטור מלישון בה. בהמשך מסביר הרב: יש אנשים שאינם מצליחים להירדם בסוכה, ואף שבאמת אין בסוכה דבר שצריך להפריע לשנתם, מכל מקום הם מתוחים מהסביבה השונה מהרגיל. וכיוון שבפועל הם לא נרדמים, הרי שהם מצטערים, ופטורים מהשינה בסוכה.

לכן באותן שעות שהאור מפריע לך לישון אתה בגדר מצטער שפטור מהסוכה ומותר לך להיכנס הביתה להמשיך לישון בבית. אני מקווה שיש לכם מניין בשעה 8 - 9 שאם לא כן אתה צריך לקום מוקדם יותר משעה 8-9, כדי להתפלל במניין.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן