שימוש בקמח להכנת מאכלים לפסח

שלום הרב,

השנה עלתה לי תהייה בנושא כשרות פסח והייתי רוצה להעלות קושיה.

בעצם המצות שאנחנו אוכלים עשויות מקמח, שנחשב כחמץ גמור ונוהגים להשמיד בשריפת החמץ ערב החג. אם כך, האם ניתן להכין דברים נוספים מקמח לפני כניסת החג כל עוד לא עוברות יותר מ18 דקות מרגע המגע בין הקמח לנוזלים?

בידוע שאין נוהג לעשות זאת כיום אבל בעצם זה נראה מוזר בעיניי

תודה רבה

תוכן התשובה:

שלום וברכה

עקרונית בוודאי שהיה מותר, ואף אפו בעבר מצות בפסח ממש.

אלא בשל העובדה שהדברים עלולים להחמיץ - הדבר נאסר, כדי שחס ושלום לא נבוא במגע עם חמץ בפסח.

כל טוב

התשובה התקבלה מהרב יובל שרלו, ראש ישיבת ההסדר אורות שאול
ה באייר התשפ
,
29 באפריל, 2020
לקריאה נוספת
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

הקפאת בנייה. קרני שומרון, אילוסטרציה צילום: שריה דיאמנט, פלאש 90

הקפאת הישובים המבודדים כבר החלה?

קרא עוד