שיטת רבדים 2

חדשות כיפה אתר כיפה 24/01/03 10:44 כא בשבט התשסג

שאלה

שלום לרב.

קראתי את תשובתו של הרב לגבי שיטת רבדים.

מה הבעיה עם שיטה זו?

מדוע הרבנים יוצאים כנגד שיטה זו?

בתודה מראש - רועי.

תשובה

שלום רב.
שיטה זו איננה חדשה אלא הומצאה לפני כ-100 שנה ע"י האוניברסיטאות ומשמשת אותם עד היום.
כל גדולי הדור הקודם נלחמו בשיטה זו מלחמת חורמה.
כיום השיטה הזו חוזרת כביכול כשיטה חדשה ללימוד גמ'.
לפי שיטה זו אסור ללמוד משנה עם רבינו עובדיה מברטנורא כי הוא מסביר את המשנה ע"פ הגמרא ומה שנאמר בגמ' הינם "דברים בעלמא" שאינם ההבנה הנכונה של המשנה, ועוד דברי הבלים כגון אלו לגבי

זהו הרס תורה שבע"פ!!!
כל 2700 דפים הכתובים בש"ס הם קודש קודשים!!
אנו מחויבים לרבותינו התנאים, האמוראים, הסבוראים, הגאונים הראשונים והאחרונים!!!

כל הישיבות ,הן בדורנו הן בכל הדורות, שהם המשך תורה שבע"פ בעם ישראל לא לומדים כך ואסור בשום פנים ואופן ללמוד בשיטה זו ההורסת את כל הבסיס של התורה שבע"פ.
נסיון ההיתלות של שיטה זו בגדולי הדורות הינו לעג וקלס וכל "הוכחותיהם" הינם שטויות והבלים!

כל לומדי התורה האמונים על המשך הופעת תורה שבע"פ בעם ישראל מחוייבים לדברי רבותינו ודווקא מתוך דבריהם נזכה ל"אם שמוע בישן תשמע בחדש".
בברכה,
צבי קוסטינר.