שיחות לא צנועות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/01/20 22:49 א בשבט התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב אני מתבייש לספר את זה אבל אני חייב תשובה. ישלי אקסית שנפרדנו ואני ברוך השם התחזקתי מאוד ונפרדנו והשיחות ביננו היו לא צנועות בלשון המעטה עכשיו ולפעמים היה קורא שהייתי מוציא זרע לבטלה בגללה עכשיו אני לא יודע מה לעשות כי היא עכשיו לא יציבה נפשית והיא כל הזמן אומרת לי שהיא רוצה להתאבד ושרק אני מעודד אותה והיא חוטכת את עצמה ויש לה מחשבות להתאבד ושהיא לפעמים מנסה להתאבד היא מטופלת אצל פסיכולוג לוקחת כדורים אני כבר נפרדתי ממנה והיא לקחה את זה מאוד קשה השאלה שלי היא האם אני צריך לחזור לדבר איתה כי היא אמרה לי הרבה פעמים שהיא רוצה להתאבד שרק אני מעודד אותה היא גרה ממש רחוק ממני הקשר שלי ושל הוא רק טלפוני מה לעשות ?

תשובה

שלום וברכה

המצב באמת מורכב ומסובך, אבל אפשר לעשות בו סדר.

כאשר עזרה לאחרים פוגעת בנו – ההלכה אומרת כי החיים שלך קודמים.

ולכן, הדבר הראשון שאתה צריך לעשות הוא לייצב את עצמך.

ולפעול קודם כל כדי שלך יהיה נכון וטוב לחיות בדרך שאתה חי בה.

ומתוך כך,

אם אתה מסוגל מתוך היציבות שלך לדבר איתה, לעזור לה, לענות לה לפעמים – זה כמובן דבר טוב. שכן כפי שכתבת, היא במצוקה, ויש חשיבות גדולה לעזור לאנשים במצוקה.

ואתה יכול לחזק אותה, ולאפשר לה להתמודד עם החיים כפי שהם.

ועכשיו, אין סיבה לעשות זאת בשיחות לא צנועות, אלא בדברי חיזוק.

האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב