שופר יום כיפור

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/10/19 05:55 יא בתשרי התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

בזמן של תקיעת שופר בין התקיעות של יום כיפורים התפללתי וגם קיבלתי על עצמי האם זה בסדר?לעשות כך

תודה וחתימה טובה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

תקיעת שופר של יום כיפור אינה מצווה אלא מנהג בלבד. לכן אפשר בזמן התקיעה להתפלל ולקבל דברים.

חשוב להבדיל זאת מתקיעות שופר של ראש השנה - אלו תקיעות מצווה (בשני הימים ובכל התפילה). לכן בזמן התקיעות של ראש השנה חייבים להיות מרוכזים בהקשבה חרישית לתקיעות, לא להתפלל ולא לקבל דברים על עצמנו, גם לא בלחש.