שולחן ערוך

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 28/10/20 13:57 י בחשון התשפא

שאלה

שלום :-)

האם הספר של מרן יוסף קארו "שולחן ערוך" המקורי קיים בימינו ?או שבדורנו יש רק ספרי שולחן ערוך "חדישים" שמתבססים על פסקיו?

אני לומד מספריו של הרב עובדיה יוסף ולעיתים השאלה קופצת למחשבתי

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

ספריו המקוריים והחשובים, של מרן הבית- יוסף רבי יוסף קארו, ב"ה קיימים בידנו, וכיום אנו זוכים ללמוד אותם, בהוצאות בהירות ומאירות עיניים.

שניים מספריו ההלכתיים החשובים, זה ספר "בית יוסף" שכתב הרב על דברי הטור, שבו רבי יוסף קארו מביא את השתלשלות ההלכה ואת הדעות השונות בנידון.

והספר השני החשוב, זה כמובן ספרו "שולחן ערוך", שבו הרב מביא את דעתו הלכתית הסופית, לנושאים רבים וחשובים.

הרב עובדיה יוסף זצ"ל, פסק בעיקר על פי דרכו של רבי יוסף קארו, וחיזק את הלימוד של כולם, בלימוד ההלכה הן בבית יוסף והן בשולחן ערוך.

ברכה והצלחה