שובר כרטיס טיסה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/06/21 18:32 טו בתמוז התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני קרוב לשנתיים, קיבלתי שובר לכסף לקניית כרטיס טיסה אשר משך תוקפו שנתיים.

אני למעשה כנראה שכחתי מקיומו של השובר ולא השתמשתי בו, אם זה כי לא היתה מחשבה לכך, או כי אולי בכלל הקורונה לא איפשרה וממילא לא חשבתי על כך באופן פרקטי.

לפני כמה שבועות, נזכרתי בקיומו של השובר ועלה בי רצון לטוס ליעד מסוים, לא ידעתי בדיוק באיזה תאריך לטוס, מאחר וזה משתנה מכל מיני גורמים ביעד, דבר אשר גם כעת אני לא יודעת וזה גמיש.

עקב כך, פניתי לחברה של השובר, בבקשה לדעת מה התוקף שלו וכן האם ניתן להאריך

אותו בגלל הקורונה. - הם ענו, שלאור המגפה, יש להם תנאים יוצאים מן הכלל שמאפשרים לי להשתמש בשובר עד סוף השנה הלועזית- במקום עד אמצע יוני.

התהייה שלי מול עצמי היא למה ביקשתי להאריך בגלל הקורונה, אני חושבת שזה בגלל שלא היה לי באמת אופציה לחשוב על טיסה כי נמל התעופה היה סגור, וזה הרגיש לי לגיטימי לשאול.

החשש והספק שלי, שהם פירשו את זה בגלל שהמגפה עדיין קיימת בעולם, ואילו אני שאלתי את זה ממקום אחר- שאולי מבחינתם הוא לא מזכה בהארכת השובר.

יתרה מכך, אני חוששת שאולי בכלל שמתי את זה כ"תירוץ" בכדי להאריך את השובר, זו גם אופציה קיימת.

השאלה אם נהגתי נכון, כי הקורונה אכן קיימת בחוץ, ונמל התעופה היה סגור, כך שתקופה ארוכה השובר לא היה פרקטי ובר שימוש, כך שהשאלה העיקרית האם זה נחשב כעילה לבקש כזה דבר, מבלי לדייק ולומר את כל האמת, שאולי לא היתה מזכה אותי בהארכת השובר.

*סכום השובר לא המון, אבל אכן מסייע בקניית כרטיס.

1. לאור מה שציינתי, האם ניתן להשתמש בשובר ? אם שמא זה נחשב ששיקרתי להם ועלי לנצלו עד סיום תוקפו המקורי ?

2. במידה ויש בעיה באיך שהצגתי את הדברים מולם, האם אני צריכה לפנות אליהם ולדייק את הדברים ?

3. השובר נקנה ע"י אדם יהודי, במידה ונקנה בשבת, האם אני יכולה להשתמש בו ?

תודה מראש !

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה.

אני מצטער על העיכוב בתשובה.

איני רואה בעיה של ממש בדברים שאמרת להם.

זו החלטה שלהם, והם לא מפסידים על כך.

הם היו נותנים לך את האפשרות הזו בכל מקרה.

לכן אפשר להתעלם מכך, ואת רשאית להשתמש בשובר.

כל טוב ובשמחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן