שבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/02/20 20:06 כז בשבט התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי כמה שאלות: 1. בערב שבת וביום שבת אנחנו אוכלים מאוחר ולא מיד אחרי שחוזרים הביתה מכמה סיבות האם מותר להכניס משהו לפה או לשתות?(אוכלים רק אחרי שעה בערך ולפעמים יותר)

2. אם חיללתי שבת יותר מפעם אחת במזיד מה עליי לעשות כדי לתקן ולכפר על אותם חטאים?

3. האם יש נייר טואלט כשר לשימוש בשבת?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. כתב שאפילו מים אין לשתות, אמנם מותר לרחוץ פה.

ב. לא כדאי כעת להתעסק בשאלות אלו, כדאי להתעסק הרבה בללמוד הלכות שבת, כדי שלא יהיו מכשולות בדברים כאלו.

ג. יש הרבה ניירות חתוכים, נמכר בסופרים וחנויות,

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ