שבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/01/19 11:12 יב בשבט התשעט

שאלה

שלום רב

אני גר בחוץ לארץ ויש לי שני בנים.

לצערי הרב המרחק בין בית הכנסת לבין ביתי הוא מעל שעה וחצי וחצי הליכה.

האם אני יכול לשכור נהג גוי בתשלום מראש שיקח אותי ויחזיר אותי ואת הילדים מבית הכנסת- אחרת אין באפשרותינו להתפלל בשבת בבוקר במניין ועם ספר תורה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

נראה שאין להתיר זאת באופן קבוע לאדם בריא, ועדיף או לשכור חדר קרוב לבית הכנסת או להתפלל בבית, ולא שגוי יעשה מלאכה בעבור יהודי בשבת, אפילו שאמרו לו קודם שבת, ובייחוד שיש ברכב גם מלאכות דאורייתא. אמנם לחולה הקלו אבל בריאים לא הקלו להם שגוי יעשה בעבורם.

שבת שלום ושמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן