שבת חתן בבית כנסת עם אתיופים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/02/19 11:51 ט באדר א'

שאלה

שלום הרב,

בעוד כ... חודשים אני נכנס לחופה בע"ה. יש עניין שדי מדאיג אותי לאחרונה. אני מהעדה ה....ואני עומד להינשא לבת העדה האתיופית. אני גר בעיר שאין בה אתיופים בכלל (אני גר ....). כל פעם שאני מסתובב עם הארוסה שלי ברחוב אני שם לב למבטים של האנשים, לזה שהם בוחנים אותנו. הם לא רגילים לראות אתיופית ב.... ולכן המבט שלהם די חודר ומציק (או שהם חושבים שאני מסתובב עם בת מקהילת העיבריים). הבעיה מתחילה בכך שאני אצטרך לעשות שבת חתן בבית כנסת שאני מתפלל בו קבוע, מעולם לא ראיתי אתיופי בבית כנסת הזאת. אני ממש חושש מהתגובה שלהם, אולי יהיה חשש מצד המתפללים/גבאי שהצד של הכלה יעלה לתורה וכו'. אני לא רוצה שבמהלך התפילה ינעצו בהם מבטים והם ירגישו שונים ולא שיכיים. אשמח לייעוץ שיקל על המחשבות שלי בעיניין.

תודה.

תשובה

שלום וברכה

איזו הזדמנות נפלאה נפלה לידך.

להתחתן כראוי, ולנהוג בדיוק כפי שכל אחד נוהג בשבת חתן שלו.

ולהיות פורץ דרך במקום בו נועצים עיניים במי שצבע עורו אחר.

ואז לגלות גם שסביר להניח שחלק גדול מהחששות שלך מוטעה, ושאת החלק השני אתם תשנו, ותנהגו בדיוק כפי שראוי לנהוג.

זו הזדמנות גדולה וזכות גדולה, ומצטרף לברכות שתזכו להקים בית נאמן וקדוש בישראל, ולהמשיך את החזון הגדול של הנביאים על קיבוץ עם ישראל לארצו ועשיית כולנו לאחד: "אתה אחד ושמך אחד ומי כעמך ישראל גוי אחד בארץ".

ברכות רבות