שבת בצה"ל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/11/18 20:05 יא בכסלו התשעט

שאלה

שלום,

אני עומד להתגייס לצה"ל כנהג במסגרת נצח יהודה. כידוע יש שבתות. כפי שהבנתי מחברים שם, האווירה בשבתות לא טובה. ישנם חילולי שבת וקלות ראש. המצב הזה יכול להשפיע עלי לרעה. רציתי לשאול האם זה בסדר מלכתחילה או שראוי שאחפש ג'וב אחר שלא כולל שבתות

תשובה

שלום וברכה

שתי דרכים עומדות בפניך.

ראשונה בהן היא להיות החייל הטוב ביותר במקום בו עושים את השרות הצבאי המקסימאלי שאתה יכול לעשות, וזאת כמו כל מצווה. בתוך זה, להפיק מעצמך את הרצון, את הנכונות, את הכוונה ואת המעשה לשמור על עולמך הרוחני, לסחוף עוד אנשים אתך ביחד לחיות בצורה המלאה והטובה ביותר האפשרית, ולממש גם את העולם ההלכתי הטוב ביותר וגם את מצוות השרות הצבאי בצורה הטובה ביותר.

שניה בהן היא לומר לעצמך כי אינך מסוגל לעמוד באתגר הזה, ואפשר להיות חייל גם במקומות אחרים, ולהניח כי במקומות אחרים יהיה לך יותר קל לשמור על עולמך הרוחני, וכך גם תהיה חייל (אם כי פחות ממה שאתה מסוגל לעשות) וגם בעל עולם רוחני עשיר.

בין שתי הדרכים האלה צריך לבחור, ומי שיכול לבחור - זה רק אתה, ולהציב לעצמך את הדמות הרוחנית ואת העולם שאותו אתה רוצה לחיות.

האם אני יכול לעזור עוד ?

כל טוב