שביעי של פסח בערב שבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/04/22 22:24 יז בניסן התשפב

שאלה

שלום,

אני נאלץ להתפלל תפילת יחיד בשביעי של פסח בערב שבת (2022), מה דין תפילת מנחה וערבית ביום שישי? האם הם תפילות של ערב שבת? מה ההלכה לגבי סעודה שלישית של שביעי של פסח? איך עוברים מקדושת החג לקדושת השבת?

תודה מראש וחג שמח

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אין ג' סעודות ביו"ט ולכן אין צורך בסעודה שלישית ביום החג שהוא שביעי של פסח, אבל שבת (שמיני של פסח) יש צורך בסעודה שלישית.

ב. יש צורך בערוב תבשילין (ביום חמישי) כדי שיהיה אפשר להדליק נרות ביו"ט לכבוד שבת.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ