שאלת אמונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/09/18 10:11 יז בתשרי התשעט

שאלה

איך אני יודעת שהתורה היא אמת והדרך של הדתי לאומי היא אמת ולא שטפו לי את המוח מאז שנולדתי ולכן לא מסוגלת להרדם בלי קריאת שמע למשל. תמיד היו לי ספקות לאחרונה חזרתי בשאלה אבל האמת שקשה לי ואני קצת ברוך מרגישה כמו יונה הנביא.ככל שמתרחשת מרגישה יותר אלוקים האם זה אמיתי?

תשובה

שלום וברכה

ומה נעשה שאין לנו מכשיר כלשהו למדידת המושג ״אמת״ ?

ומה נעשה שאנחנו נמצאים בעולם בו אנו צריכים לקבל הכרעות, בלי שיש לנו התגלות ישירה, או הופעה אלוהית נבואית ?

ומה נעשה שלמעשה את כל ההכרעות הגדולות שלנו בחיים, כגון עם מי להתחתן או בחירות מהותיות אחרות - אנו צריכים לעשות בדיוק במצב שאותו את מתארת ?

אין לנו אלא להסתמך. להסתמך על העולם הפנימי שבנו; להסתמך על המסורת שקבלנו מאבותינו; להסתמך על ייחוד ההיסטוריה של עם ישראל; להסתמך על האור שבתורה, ועוד.

אף אחד מהדברים האלה אינו הוכחה מתמטית. אלה החיים שאנו חיים בעולם, שאין בהם הוכחה מתמטית.

וכל אחד מהדברים האלה הוא תמיכה, חיזוק, קירבה, בסיס להתקשרות.

וגם יונה הנביא במהלך בריחתו - חזר.

לכן, זו ההכרעה הפנימית שאת נמצאת בפניה היום.

ויש לאדם בחירה חופשית.

את יכולה להחליט להמשיך לברוח ולהתרחק, ולהפסיד את אורה של האמונה, על אף נפתוליה.

ואת יכולה להחליט לחזור בדרך המיוחדת שלך, ולמצוא מחדש את העולם, בלי הפחד המתמיד שמא שטפו לך את המוח וכדו׳.

ובמה אני עוד יכול לעזור ?

כל טוב וחג שמח