שאלות חשובות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/11/21 23:13 כה בכסלו התשפב

שאלה

שלום הרב!

יש לי כמה שאלות חשובות..אשמח לתשובות...תודה!!

1. להטבים-תמיד אומרים שמאז שאתה נולד יש לך חתן\כלה. נגיד שבן אחד הוא מתחתן עם בן...

האם יש לו כלה שמחכה? או משראש פשוט אין לו כלה? אם יש לו אז מה היא אשמה..מה היא לא תתחתן?? אשמח לתשובה...

2. למה בנים יודעים על מחזור מוקדם? מה הם קשורים...זה ממש לא נעים לי ללכת ברחוב ושבנים מדברים על זהה...הם לא קשורים כרגע..אז למה מסבירים להם את זה מוקדם?

3.אני בתפילה לא מצליחה להתרכז! לא מצליחה!! יש לך טיפים?

4.צניעות- למה בנות צריכות ללכת צנוע?? מה רע בזה שכל אחד ילך כמו שהוא? מה בעיה שכלאחת לא בהכרח תשמור תגוף שלה לבעלה? למה בכלל מתחתנים? למה צריך משהו קבוע...?

תודה רבה רבה רבה!!

חנוכה שמח!!

תשובה

שלום

1. לפי אחד פירושו של הרמב"ם, הכוונה היא לא שבטוח האיש והאישה הללו יתחתנו זה עם זו, אלא שאם הם יזכו זה יהיה הזיווג שלהם. אבל יכולים להתחתן גם עם אחרים.

2. מסכים איתך לחלוטין. בגיל מוקדם אין צורך להרחיב על כך עם בנים, ובוודאי שצריך לחנך לכך שזה, כמו נושאים אחרים, נושא צנוע, שלא מדברים עליו בצורה שאת מתארת.

3. להתפלל מתוך סידור. לקחת משימות קטנות אפשריות - עכשיו אני מתכוון בברכה הזאת, וכך הלאה. אולי גם ללמוד את פירוש התפילה.

4. זו כמובן שאלה (או יותר נכון כמה שאלות) מאוד רחבה. אז רק אתייחס בנקודות בקצרה.

גם בנות וגם בנים צריכים להתנהג בצניעות, כי אנחנו בני אדם שנבראו בצלם אלוקים, ואנחנו רוצים לתת את המקום המרכזי לצד העליון הרוחני שלנו ולא לצד שיותר נוטה לארץ וליצרים.

כשאדם הולך בחוסר צניעות, הוא גם הופך את הגוף לדבר המרכזי והמשמעותי, וגם משפיע על סביבתו באותו כיוון.

אם אישה ולא ישמרו את עצמם לבני זוגם, אז זה יהפוך את כל הנישואין למשהו הרבה פחות מיוחד וקדוש וטהור, כי אז בעצם זה כבר לא ממש שכל אחד מהם הוא רק של השני.

רק בחיי נישואין יש אפשרות שהקשר הגופני בין איש ואישה יבוא לידי ביטוי כחלק מעולם רוחני וממערכת יחסים שהעיקר שלה הוא הקשר בין הנפשות. מה שלא נעשה בצורה הזאת, הוא בהכרח יהיה נוטה לקשר גופני שעומד בפני עצמו, מה שמשפיל את ערך האדם לכיוון הבהמי והנמוך.

זה ממש על קצה המזלג

חנוכה שמח