הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/05/22 11:27 כא באייר התשפב

שאלה

האם גם אני צריכה להחזיר לאדם שפגע בי , כלומר לנהוג בו כמידה כנגד מידה כמו אלוהים ? , כי הרי רשום שאנו צריכים לנסות להיות רחומים וחנונים כמו אלוהים , אז זה קביל גם למידה כנגד מידה ? כלומר שאדם שפגע בנו או התנהג בנו לא כשורה אנו נחזיר לו מידה כנגד מידה עין תחת עין , כמו אלוהים ?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

עונש לא נעשה על ידי אדם פרטי אלא על ידי בירור משפטי בבית דין.

אם אדם פגע בך הוא נתבע בדין תורה - שם יענש, לעיתים העונש נקבע על פי העקרון של "מידה כנגד מידה".

דוגמה בולטת - עונש מוות לרוצח שמנוסח בעקרון של מידה כנגד מידה: "שופך דם האדם באדם דמו ישפך"