שאלה תיאורטית בנושא כשרות...

חדשות כיפה רבני כושרות 20/01/22 18:16 יח בשבט התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

שאלה של סקרנות, ברשותך : טוענים כי בקרוב ניתן יהיה לגדל בשר במעבדה, כלומר לא נצטרך לשחוט פרה כדי ליהנות מסטייק עסיסי - פשוט נגדל בחווה מיוחדת תאים של בשר... אם וכאשר זה יקרה, מה יהיה דינם של אותם "בשרי מעבדה" מבחינת כשרות ? האם ניתן יהיה לאכול בשר של חיות לא כשרות ? האם תהיה עדיין הקפדה על הפרדה בין בשר וחלב ?

בברכה, אהרן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

השאלה התיאורתית הזו נדונה רבות, אך עם מרכיב חסר אחד: כיצד בדיוק זה יקרה?

אפשר להעלות ספקולציות רבות, אך הדרך המדויקת שבה הבשר ייוצר תשפיע ישירות על דינו.

כיום ישנן מספר שיטות להפקת בשר שכזה, אך הן עדיין לא בשלב המסחרי, כשאחת מהן תגיע לשלב מסחרי נוכל לדון בה.

בברכה

יצחק דביר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן