שאלה על מבט לתפילה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/09/19 15:01 ג באלול התשעט

שאלה

שלום

לרב יובל תודה רבה על התשובות לשאלות הרבות!!

כמובן שאם יעלו לי בהמשך עוד שאלות אשאל אותך

רציתי לדעת משהו בענין "הרעיון שמוביל" את התפילה. הסכמנו שיש צדדים שונים לתפילה. שאלתי היא: האם זה משנה אם בקטעים מסוימים בתפילה - שמחים כמו פסוקי דזימרה ושמונה עשרה וקטעים אחרים שמתוודים על חטאים כמו בתחנון, עצובים וב"כובד ראש"...

או האם עדיף גישה מסוימת

אני מבין שזה שאלה קצת בעייתית,

מכיוון שזו מהות התפילה "עבודה שבלב" ואצל כל אדם זה קצת שונה.

פשוט לי יותר טוב לפעול לפי רעיון מנחה אחד. ולא לערבב בין הרגשות בקטעים שונים בתפילה. ניסיתי כמה תפילות כאלו ופחות הצלחתי להתבטאות בצורה הטובה ביותר

האם זה טוב?

מה אתה חושב שכדאי לי לעשות?

בברכה

אריאל

תשובה

שלום וברכה

האמנם זו שאלה בעייתית ?

אפשר.

אך אפשר להפך: שזו שאלה מצוינת, כי התשובה כתובה בתוכה.

ואנו עוברים מסע כשאנו מדויקים בתפילתנו, שיש בו שבח והודאה, ויש בו תחינה וצער, ויש בו תחנון, ויש בו שמחה גדולה על הזכות להיות קשור בכל אלה.

וכשאנו מכוונים - אזי אכן התפילה עוברת דרך כל המצבים האלה, והיא תפילת אמת שבתוכנו.

כל טוב