מה לעשות אם כיביתי את האור בטעות ביום כיפור?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 03/10/20 20:34 טו בתשרי התשפא

שאלה

שלום וברכה,

יש לי שאלה בקשר לצום ביום כיפור.

אני בא ממשפחה חילונית שאף אחד לא צם בא חוץ ממני. אני בן 14 ומנסה להתחזק כמה שיותר.

לא פשוט לצום כשכולם מסביבך לא צמים ובגלל זה גם לא היה לי את מי לשאול את השאלה שלי.

ממש כמה דקות אחרי שנכנס הצום נשענתי לשנייה על הקיר ושכחתי לחלוטין שיש שם מתג של אור. נשענתי עליו בטעות והאור נדלק, ומרוב בהלה ישר כיביתי אותו.

לא ידעתי מה זה אומר - האם שברתי את הצום או שלא. אך בכל זאת, מכיוון שכל כך התכוננתי לקראת היום הקדוש הזה וסידרתי לעצמי בדיוק את הארוחות לפני הצום בכדי שהצום יעבור בקלות וגם בגלל שלא ידעתי מה זה נחשב, המשכתי לצום עד לסופו של הצום.

האם זה נחשב ששברתי את הצום?

ורק שאדע, מה לעשות להבא אם דבר כזה קורה?

תודה רבה מראש!

תשובה

שלום רב

קודם כל, אשריך שאתה מנסה להתחזק ככל יכלתך - זה דבר עצום ונפלא מאד.

מצוין שהמשכת לצום עד סוף היום - זה בדיוק מה שהיית צריך לעשות וזו מצוה גדולה ונפלאה.

כיבית את האור מתוך בהלה - וזה באמת לא בסדר, אבל אני אגלה לך סוד - זה קורה לרוב הדתיים מתי שהוא בחיים. לכן, אתה לא צריך להתיאש מזה, אלא לזכור בפעם הבאה - שאין מה להיבהל. קורה שמכבים את האור בטעות - וצריכים להסתדר עם זה עד צאת השבת או צאת הצום.

בהצלחה רבה!

טוביה