רכישת קרקע בארץ ישראל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/10/18 17:04 ה בחשון התשעט

שאלה

שלום וברכה,

מובא בתלמוד ב"מסכת יבמות (דף סג.) אמר רבי אלעזר: כל אדם שאין לו קרקע אינו אדם".

מדברי תו''ס במקום, נראה שהכוונה קרקע ראויה למגורים ולגידול מזון.

אמנם מדברי האבן עזרא בראשית ל''ג פסוק יט,:

ויקן את חלקת השדה - חלק בשדה והזכיר זה הכתוב, להודיע כי מעלה גדולה יש לארץ ישראל. מי שיש לו בה חלק, חשוב הוא כחלק עולם הבא.

נראה בברור שיש עניין של חלק בארץ לשם חלק.

וכן נראה בביאור ממדרש רות זוטא פרשה ד:

וַיֹּאמֶר בֹּעַז בְּיוֹם קְנוֹתְךָ הַשָּׂדֶה וג'ו וזרע עבדיו ינחלוה (תהילים ס''ט לו)

"מכאן אמרו כל הקונה ארבע אמות בארץ ישראל מובטח לו שהוא בן עולם הבא".

נראה שיש עניין שיהיה לאדם חלק בארץ לשם חלק.

האם אפשר ללמוד מכאן שיש עניין לקנות קרקע אפילו ד אמות על ד' אמות, ואפילו שאינה למגורים?

אשמח לתשובתו של הרב.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

בהיותנו אברכים, היינו ממש עניים, בעיקר בשל העובדה שהאינפלציה הייתה אז למעלה מ 20% בחודש !

אף על פי כן, כשבאה לידינו יוזמה לקנות קרקע באזור נחל קנה שבקדומים - קנינו שני דונמים, וממש היינו רעבים, כי לא נותר לנו הרבה. ההורים עזרו לנו.

מהנימוקים הנ"ל.

בסופו של דבר, המנהל לא הכיר ברכישה שלנו והכל ירד לטמיון....

כל טוב