ריב בן זוג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/10/20 19:52 ז בחשון התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב, לבעלי מתחיל לקלל קללות קשות כמו ימחשמ...ך האם אני צריכה לפחד מהקללה הזאת ולקחת אותה ברצינות ? מה אני אמורה לעשות כדי לא להגיע למילים כאלו ושלום בית?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

את לא צריכה לפחד מהקללה. בעלך צריך לפחד שהוא מגיע למדרגה כל כך נמוכה ומקלל את אישתו. זו בושה שלו. את גיבורה שאינך מגיבה ולא מקללת בחזרה.

בזמן הקללות והכעס אין טעם לעסוק בשלום בית. צריך להמתין עד שהכעס יחלוף - לעיתים זה שעות ולעיתים ימים. כאשר אין ביניכם מתח וכעס, זה הזמן לשוחח בעדינות וברגישות על כך שהקללות והיחס המשפיל פוגעים בשניכם, מרחיקים אתכם זה מזו ומקלקלים לשניכם את האהבה והשמחה.

יש מקום לפנות ליעוץ זוגי או להציע שתלכו יחד להתייעץ עם רב שעוסק בשלום בית.

בהצלחה!