ריבית בהלוואה לשכנים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/07/20 07:49 כא בתמוז התשפ

שאלה

שלום לרב.

לפני זמן מה השאלנו לשכנה בקבוק קטשופ היינץ. השכנה לא אוהבת להיות חייבת ולכן עוד באותו היום שלחה את בעלה לקנות בקבוק קטשופ כדי להחזיר לנו. כשהחזיר לנו, התברר שקנה בקבוק בתכולה גדולה יותר ממה שנתנו. אנחנו נתנו 750 ג', והם החזירו 1300 ג'.

הם לא מוכנים לקבל את הבקבוק בחזרה, ואפילו לא מוכנים לקבל בקבוק קטן - "ההפרש", בטענה שהם בכלל לא אוהבים "היינץ".

איך יוצאים ידי חשש ריבית?

בברכה,

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על האחריות ועל הרגישות לדינים אלה, שלעתים אנשים לא מודעים להם.

מבין האפשרויות השונות שהוצעו, נראה לי כי הדבר הנכון ביותר הוא לתרגם את הפער לכסף, ולהחזיר להם את העודף. כמובן להסביר להם שהדבר נובע מהחובה ההלכתית לעשות זאת.

והיה אם הם מסרכים לקבל, הדבר הנכון ביותר הוא לתת את הפער הזה לצדקה, באמירה שזה גם לשמם, וזכין לאדם שלא בפניו.

כל טוב